5 beneficii ale jucariilor de lemn

By | 7 March, 2014

jucarii-de-lemnJucariile de lemn indeamna copii sa atinga, sa simta si sa exploreze jucaria, toate acestea fiind o componenta importanta a oricarui program educational. O jucarie de plastic nu atrage copilul la fel de mult ca o jucarie clasica de lemn.

Jucariile de lemn ofera acea “atractie magica” ce incurajeaza jocul imaginatiei prin explorare si contact direct. Chiar si parintii care nu cunosc valoarea educationala deosebita a jucariilor de lemn, considera ca acestea, in simplitatea lor, sunt benefice copiilor si le stimuleaza imaginatia.

 

 

 

Uite 5 beneficii ale jucariilor de lemn:

1. Dezvolta creativitate – stimuleaza in mod real imginatia si inventivitatea copiilor. Sunt versatile si nu limiteaza la o anume joaca asa cum fac jucariile de plastic.

2. Sunt rezistente – e clar ca lemnul e mai rezistent decat plasticul, care se poate sparge in bucatele mici si poate deveni chiar periculos.

3. Nu sunt toxice – jucariile din lemn sunt vopsite in culori placute ochiului si care sunt non-toxice

4. Protejeaza natura –  Lemnul e natural, biodegradabil, si, fiind rezistent, ar putea ajunge in mainiile altor copilasi sau ar putea fi reciclate, ceea ce este un plus pentru mediu

5. Sunt  prietenoase si delicate – au o frumusete naturala si calda. Deobicei pentru jucarii se alege un lemn de esenta moale ceea ce le face sa fie delicate, placute la atingere si mai putin periculoase, dar in acelas timp rezistente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.